De 10 van Scott Hanselman - podcast 351 tot en met 360

Ingediend door Dirk Hornstra op 15-feb-2021 20:12

Als je zelf de podcasts van Scott wilt beluisteren, die zijn hier te vinden: https://hanselminutes.com/archives

 PC 351: Scott spreekt met Richard Cirerol over NancyFX. In podcast 270 heeft Scott het ook over Nancy gehad: link. Het is een micro-framework, zit op .NET. Inspiratie voor dit framework is gebaseerd op Sinatra. Op de site zie je hoe je het nuget-package installeert en een hello-world voorbeeld maakt.

PC 352: Scott spreekt met Damian Edwards over SignalR, een hobby-opensource project wat nu verder ontwikkeld wordt bij Microsoft. En over open source in het algemeen bij Microsoft.

PC 353: Deze aflevering heet Coneryminutes 2, omdat Rob Conery Scott interviewt. Het gaat over de "mid life crisis". Scott is 23 januari jarig, deze opname is van 2013, toen was de man 39. Deze aflevering kun je overslaan.

PC 354: Scott spreekt met Brad Rittenhouse van AVG over malware. Zo komt het voorbeeld voorbij dat er adds via Facebook getoond werden, maar die add bevatte onveilige code. AVG kreeg heeeeel veel detecties/hits. Daardoor werd gedacht: dit is een false positive. Maar dat bleek dus niet zo te zijn. Zo te zien heeft AVG een blog, maar is dat vorig jaar voor het laatst bijgewerkt: https://now.avg.com/ Interessante uitzending.

PC 355: Scott spreekt met Jenny Lay Flurrie, door de mazelen is ze doof geworden. Ze werkt bij Microsoft en maakt daar onderdeel uit van de afdeling "Accessibility". Ze heeft dus vroeger wel kunnen horen en ook qua spraak is ze prima te verstaan. Uitermate boeiende uitzending! Bij de zoektocht naar haar Twitter-account stuitte ik op dit bericht van Microsoft van 2019: een bloedprop heeft haar nu ook beperkt in haar mobilitieit: link. Zoals in de uitzending al bleek is ze een doorzetter en dat is ook terug te lezen in het artikel.

PC 356: Scott spreekt met Willow Brugh over Geeks without Bounds: website. Deelnemers zijn vrijwilligers die dingen bouwen die tijdens rampen gebruikt kunnen worden. Drones voor luchtbeelden, het opzetten van communicatielijnen.

PC 357: Scott spreekt met dr. Kyla Mcmullen over diversity in computer science en spatial audio. Kyla is een "gekleurde" dame die afgestudeerd is als PhD (Doctor of Philosophy), ze is een PhD in "computer science", Scott is net als ik "Software Engineer". En vraagt zich af wat de verschillen zijn. In de basis zijn deze niet verschillend. Als je richting de PhD gaat, ga je een onderzoek doen op een bepaald gebied. Zo heeft Kyla een applicatie gemaakt waarmee mensen geluiden ruimtelijk kunnen horen. Boeiende uitzending. Bij mijn zoektocht kom ik dit artikel tegen, waarbij gekeken wordt of deze theoretische uitwerking in een geconditioneerde ruimte ook te gebruiken is bij de brandweer. Als je zicht beperkt wordt door rook en dergelijke, zou het geweldig zijn als je via geluid geleid kan worden naar iemand die in nood is en dat de plek waar je heen moet lopen op basis van geluid te bepalen is: artikel. Thema van deze uitzending is ook "diversiteit", omdat Kyla volgens mij de eerste gekleurde dame is die als PhD afgestudeerd is.

PC 358: Scott spreekt met Caitie Mccaffrey die werkt aan de back-end services van Halo 4 (die in Azure draaien). Er draaien statistieken-services (hoeveel kills je gedaan hebt, hoe vaak je online bent). Title-files (dus of je death-mode wilt spelen en "maps" om te spelen). Data gaat in een transactie heen en weer. Zaken worden in de queue gezet zodat de speler geen last van vertraging(en) heeft. Maar ook bepaalde detectie of als iemand in een spel komt veel mensen het spel verlaten: is het iemand die anderen beledigt, vals speelt. Om de boel goed werkend te krijgen is samengewerkt met de Microsoft Extreme Computing Group (wat verwijst naar Microsoft Research: twitter-account). Door alle "losse processen" wordt er (natuurlijk) gebruik gemaakt van service-bus. De video op Channel 9 met Caiti is hier te bekijken: link. Ook noemt Caitie Orleans, een project van Microsoft (framework) om robuuste, schaalbare applicaties te maken. De site met documentatie staat hier en verwijst ook naar nuget-packages: https://dotnet.github.io/orleans/. Caitie heeft ook een eigen blog: https://caitiem.com/

PC 359: Scott spreekt met Philip Kelly en Martin Woodward over GIT support in Visual Studio. Scott noemt Mercurial: link. Volgens de mannen is Mercurial een versiebeheer-tool, GIT biedt ook een workflow aan. Ook dachten ze dat TFS (Team Foundation Server) GIT als een concurrent zou zien, maar TFS biedt veel meer dan alleen source-control. Dus de reacties waren positief: voeg het toe/bouw het maar! Scott werkt met Git ook vaak in de command prompt en dan ook via Powershell: Posh-Git: de Github-repo staat hier: https://github.com/dahlbyk/posh-git. Ook dit werkt prima naast GIT in Visual Studio. Er wordt gebruik gemaakt van de libgit2-bibliotheek en libgit2sharp voor de C# integratie.

PC 360: Scott spreekt met llewellyn falco over Approval Tests. Het is een soort uitbreiding van de test-packages die er nu al zijn (X-Unit, N-Unit) en zou ervoor moeten zorgen dat code beter testbaar is. Schijnbaar kun je er ook afbeeldingen mee testen. En er wordt veel met Diff-tools gewerkt. Er is een Github-locatie, met verschillende projecten voor verschillende programmeertalen. De .NET versie is net 3 dagen geleden bijgewerkt, dus het lijkt nog steeds een actief project te zijn: https://github.com/approvals