Als je zelf de podcasts van Scott wilt beluisteren, die zijn hier te vinden: https://hanselminutes.com/archives
PC261: Scott spreekt met Phil Haack over de ASP.Net MVC 3 tools update. Het is een update van de tools, dus de MVC tools zelf draaien op de server zoals ze ook zonder deze "update" draaien.
PC262: Scott spreekt met Sam Saffron en Rob Conery over de opkomst van de micro ORM pakketten. Object-relational-mapping voor het koppelen van jouw code met een database. Je kunt zelf alle query's schrijven, maar met een ORM laat je dat die logica uitvoeren. Sam werkt bij Stack Overflow en is erg gefocust op performance. Hij kwam bij Linq 2 SQL tegen dat er "hotspots" waren. Het duurde lang om die te vinden, het eerste wat je doet is minder database-calls uitvoeren. Er was een pagina met 60 database-acties, die zijn gereduceerd naar 20. Ook minder ORM-werk. Daarna check je of het snel genoeg is (of nog niet). Dat was dus het geval, dus moet er een handmatige fix komen. Stack Overflow is daarna aan de slag gegaan met "Dapper" ( ik dacht even dat het om Dapr ging, maar dat is een iets recenter project). Dapper is te vinden op github: link. Rob Conery heeft Massive uitgebracht, volgens de informatie bij de Github-repo is dit in 2015 overgedragen aan Frans Bouma: link.
PC263: Scott spreekt hier met Chriss Sells, die voornamelijk C programmeert en nu veel met javascript bezig is. Geen interessante uitzending.
PC264: Scott spreekt met Glenn Block over de nieuwe WebApi, die het WCF team aan het bouwen is. Over WCF waren veel negatieve geluiden te horen, dat het te uitgebreid/zwaar zou zijn, op basis daarvan is in samenspraak met klanten dit nieuwe framework opgezet, waarbij naar MVC gekeken is.
PC265: Scott spreekt met Travis Illig over Windows Home Server en hoe de optie voor extending space eruit gehaald is en daardoor voor hun het product een stuk minder waardevol geworden is. Scott en Travis hebben beide naar NAS-oplossingen gekeken en kwamen beide uit bij Synology. Travis heeft de Synology DS 1010+ gekocht, deze bevat 5 drive-bays en een extension port waar nog 5 disks op aangesloten kunnen worden. Scott heeft de nieuwere 1511+ aangesloten, daarop kunnen 2 extension boxes aansluiten. Scott had eerste een Drobo FS gekocht, maar die was niet vooruit te branden. Scott verwijst ook nog naar een artikel over het gigabit-netwerk wat hij in zijn eigen huis aangelegd heeft: link.
PC266: Scott spreekt met Chris Sells over Open source tegenover het geld verdienen en het "evil" zijn van bedrijven als Google, Apple en Microsoft. Deze uitzending kun je overslaan.
PC267: Als deze podcast begint val je meteen in een gesprek tussen Scott en Jeff Atwood waarbij ze films en personages bespreken. Hier vallen redelijk wat sh*t en andere termen, waardoor de show een "explicit" tag gekregen heeft. Dat deel is dus helemaal niet interessant, maar na een tijdje gaan we over naar onder andere dat SSD's in die tijd soms niet betrouwbaar waren en uitvielen. Zo worden ook nog 2 displays besproken, mimo-monitors (link) en lillyput USB monitors (link). Niet hele interessante uitzending dus, maar omdat ik hier nog eens wat met mijn Raspberri Pi wil doen en een klein beeldscherm daarbij een mooie oplossing zou zijn (die ook nog touch-enabled is en ook op de Pi zou werken!), waren dit wel handige tips.
PC268: Rey Bango (van jQuery) interviewt Scott Hanselman over zijn persoonlijke aanpak qua organisatie. Hoe zorgt hij dat hij zijn werk af krijgt? Scott schrijft nog veel dingen op (in een moleskine, een grote en een kleine, die laatste draagt hij zich), hij gebruikt een space-pen (daarmee kun je altijd schrijven), hij is overgegaan van Evernote naar OneNote. Dat notitieblok is voor als er een idee is: nu opschrijven (the capturing stuff). Rey gebruikt een app (Notesly) op zijn Windows Phone. Zijn vrouw gebruikt Tasks op haar BlackBerry. Je moet het systeem vertrouwen en je er goed bij voelen. Rey geeft aan dat Getting Things Done bij hem niet werkte. Zorg dat je altijd papier/pen/telefoon hebt om je spullen te kunnen noteren. Scott breekt dingen op naar wat ga ik vandaag doen, deze week, in dit jaar. Grappig genoeg komt pomodo ter sprake. En daar had ik net vorige week een artikel van The Next Web over gelezen: link. Je hebt 25 minuten, waarin je volledig gefocust met 1 taak bezig gaat. Je moet dus bijhouden welke interne factoren dit verstoren (ik check ff Twitter, ik check ff e-mail) en welke externe factoren (staat weer een collega aan je bureau, Slack staat met een DM te knipperen). Het is een soort scrum-sprint van 25 minuten. Daarna heb je 5 minuten voor een break. Francesco Cirillo heeft hier een boek over geschreven, waarin nog wat meer uitleg staat over de techniek. Scott gebruikt al gauw 4 verschillende systemen, Steven Covey die het boek "The 7 Habits of Highly Effective People" geschreven heeft en taken in 4 kwadranten verdeelt, David Allen voor Getting Things Done, Pomodoro voor sprints en het 4e systeem is van een vriend, JD Meier, die op zijn site uitlegt dat je 3 "wins" moet definiëren, 3 voor een dag, 3 voor een week, etc. Op deze pagina staat het verder uitgewerkt: link. Scott benoemt ook nog dat niet alleen het opstellen, maar ook het terugkijken (is het gelukt, is het niet gelukt, waar komt het door) een belangrijk onderdeel is. Zijn taak, als hij op maandag het overzicht binnen kreeg was kijken hoe hij kon zorgen dat hij als leidinggevende kon zorgen dat er zo weinig mogelijk hindernissen zijn waardoor de doelen behaald kunnen worden. En Rey en Scott geven aan dat je altijd rekening ermee moet houden dat je geen goede ontvangst hebt. Dus vertrouw niet op de cloud, maar heb een backup bij je. Scott geeft aan dat op het vliegveld je met een QR code je bagage kunt laten verwerken, maar de ontvangst daar altijd beroerd is. Hij maakt dus van tevoren een screenshot, zodat het altijd werkt.
PC269: Scott spreekt met Brandon Watson over community vs evangelism vs marketing vs authenticity. Brandon heeft een tijd stage gelopen bij Microsoft, is toen ergens anders gaan werken, heeft een bedrijf opgezet, maar omdat zijn vrouw het wel wat gehad had met al die "start-ups" zijn ze terug gegaan naar Seattle en kon Brandon weer bij Microsoft aan de slag. Ze bespreken de cultuur-verandering. Zo komt ter sprake dat een aantal ontwikkelaars de windows phone wilde unlocken om die voor iedereen beschikbaar te maken. Andere afdelingen wilden er de advocaten op afsturen, maar Brandon hield dat tegen en nodigde ze uit voor een gesprek. Goodwill in de community en de mannen hadden hele goede ideeën.
PC270: Scott spreekt met Andreas Hkansson over het door hem ontwikkelde framework "Nancy", wat gebaseerd is op Sinatra en de explosie van alle micro web frameworks die aan het ontstaan zijn. Met een paar regels code heb je een werkende website. De repo is hier op Github te vinden: link. Zo te zien is het project nu ten einde en zijn er (betere) alternatieven of kan .NET core de verwachtingen waar maken. Tijdens deze uitzending wordt Kayak genoemd: link, een webserver die je volgens mij ook in losse applicaties kunt gebruiken. Het framework Martin wordt genoemd: link, maar ook hier: laatste commit van 11 jaar geleden en Scott noemt nog OpenRasta: link.