Cool @aspnet Single Page Applications *Angular* Release Candidate

Ingediend door Dirk Hornstra op 09-jan-2018 22:09

Na de Tour of Heroes zou ik eigenlijk door moeten gaan met de Architecture guide, alleen had ik voor mezelf gepland dat ik ook al een eigen projectje met Angular zou doen. Voordat ik daarmee los zou gaan, kwam ik echter deze tweet van Scott Hanselman tegen over de Release Candidate voor een Angular SPA project in .NET. Dus hoewel dit artikel in de categorie "Angular" zit, zou deze ook aan ".NET" gekoppeld kunnen worden. Whatever.

We gaan los. Ik volg de stappen zoals die op deze pagina op het blog van Scott beschreven staan.
We starten met:

dotnet new --install Microsoft.DotNet.Web.Spa.ProjectTemplates::2.0.0-rc1-final

Ik voer dit commando uit in de Developer Command Prompt for VS 2017. Dus werkt het bij jou niet, dan eerst Visual Studio 2017 installeren en ook de .NET 2.0 en Node v6 of later. Ik had al zaken geïnstalleerd, dus ik kan (helaas) geen volledig stappenplan geven om het werkend te krijgen. Meer informatie / downloads zijn te vinden op deze site van Microsoft. 

Hierna ga ik naar mijn USB-stick, maak hier een mapje aan en voer hier uit:

dotnet new angular

Er wordt netjes (snel!) een nieuw project van rond de 2.3 MB aangemaakt. Het build meteen, start snel op. Hiermee heb je meteen een sidebar en 3 pagina's. In de broncode van het project (Startup.cs) wordt naar de documentatie verwezen op https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=864501.

Hier kun je lezen hoe de opbouw is, hoe je variabelen kunt delen tussen je .NET code en de client-side Angular JS code. Omdat ik een hick-up heb met mijn internetverbinding krijg ik een serverfout te zien. Er worden dus nog wel externe bronnen in het project gebruikt (javascript van Google waarschijnlijk). Maar eens kijken of we dat nog "lokaal" kunnen krijgen.

Omdat ik deze week voornamelijk bezig ben geweest met het zoeken naar gegevens van een oud project (gevonden!) en het proberen te recoveren van data voor iemand wiens harde schijf gecrasht is (niet gelukt helaas) ben ik (nog) niet verder gekomen met dit project. Volgende week door!