De top 2000 van 2023 is weer te volgen via mijn website

Ingediend door Dirk Hornstra op 20-dec-2023 22:20

Ik had op Facebook al wat meldingen voorbij zien komen dat personen die ik volg hun keuzes voor de top 2000 ingevuld hebben.
De top 2000, vanaf 25 december 00.00 uur tot oudjaarsavond op radio 2.
Die staat bij mij standaard aan, ook omdat ik dit jaar door mijn vrije dagen heen ben en "gewoon" blijf doorwerken. Mijn "arbeidsvitaminen" dus.

Maar goed, ik had het druk, dus ik zou vrijdagavond, 8 december, ook mijn lijst nog even invullen. Blijkt dat om 15.00 uur de stembus al gesloten is...
Gelukkig kan ik nog leven met de stemlijst zoals ik die in 2020 ingeleverd heb: link.  En dat was ook een mooie controle, want ik zie dat Radio 2 mij geanonimiseerd heeft naar "aeb4a1a785587935e690fb2c764a042d". Goed werk Radio 2!

Vervolgens ben ik met mijn jaarlijkse klusje begonnen. Op een bepaald moment staat de top 2000 online en kun je ook een PDF- en Excel-versie downloaden. Ik download altijd de PDF-versie en zet deze om naar tekst. Je ziet dat deze lijst in kolommen verdeeld is, dus je hebt niet heel mooi "tijdstip, positie in de lijst, artiest, nummer". Daar heb ik in het verleden een stuk script voor gemaakt om dat te verwerken. Bij sommige nummers kan ik die zaken niet splitsen (waren een stuk of 30 denk ik), die pas ik dan handmatig aan. Dat ging deze keer best wel snel!

Het volgende punt is dat ik even het commerciƫle deel online zet. En dat is mijn affiliate-koppeling met BOL. Misschien vind je een nummer mooi en wil je de CD (of LP of andere geluidsdrager) kopen. Dat wordt wel steeds minder, want ook ik heb vaak Spotify aan staan, maar bij sommige artiesten/nummers wil je ook graag het fysieke medium hebben. Dus via de API van BOL heb ik van een groot deel van de lijst de link kunnen opvragen naar de CD waar het nummer op staat. Die link heb ik ook gekoppeld. En daardoor kan ik ook een albumhoes tonen.

Het overzicht, dat draait allemaal via mijn subdomein https://top2000.solution4u.nl
Via deze site zie je elk uur welke nummers gedraaid worden. Dit is iets wat ik standaard op het beeldscherm waar ik niet zoveel mee doe open heb staan. En ik heb me ook gericht op de mobiele weergave, dus ook via die manier kun je de lijst volgen.

Mocht jij wel op tijd geweest zijn en willen weten wanneer jouw nummers gedraaid worden, in 2020 had ik daar een eigen pagina voor gemaakt.
Ook dit jaar heb ik dat weer gedaan, dus je kunt jouw "delen-link" plakken in het invoerveld op deze pagina:

https://techblog.dirkhornstra.nl/dotk_code/top2000_2023.php

Mijn "oude" link werkt hier ook nog steeds. Zo te zien staan van mijn keuzes toen nog 21 nummers in de lijst! Toch ben ik nog even gaan kijken naar wat ik afgelopen jaar gedraaid heb. Ik had ooit een koppeling gemaakt met de Spotify API, hier na te lezen: link. Op basis daarvan heb ik een "eigen lijst" gemaakt met 35 nummers: link.

En zo heb ik "eindelijk eens" mijn "shit" bijna een week voor de start van de top 2000 online staan. Dat is nog wel eens een haastklus in het weekend voor de start geweest.

Veel plezier met het luisteren naar muziek de komende dagen en als je de link naar mijn pagina zou willen delen, dat zou tof zijn!