MS certificering: 70-486, deel 2

Ingediend door Dirk Hornstra op 03-sep-2018 21:28

Maandag 6 augustus 2018 heb ik het boek Exam Ref 70-487, Developing Windows Azure and Web Services ( link ) ontvangen. Dinsdag 7 augustus heb ik de eerste 50 bladzijden doorgenomen. Die vielen me mee. Gezien de titel dacht ik dat het boek geënt zou zijn op Azure en hoe je daar zaken moet configureren. De paragrafen van het eerste hoofdstuk gaan echter over ADO.NET, Entity Framework en WCF-services. Geen onbekende materie dus.

Woensdag 8 augustus ga ik door met de volgende 30 pagina's, donderdag 9 augustus met de volgende 50 pagina's. Ook hier nog geen echt "nieuwe" zaken. LINQ, XML, Transacties. Vrijdag 10 augustus de volgende 40 pagina's, gaat over WCF.

En dan ben je ineens 3 september, bijna een maand later. Vakantie gehad, naar Italië geweest en bezig met (achterstallige) klusjes, zoals onkruid wieden, gras maaien en de muur in het CV-hok bijverven. In ieder geval, ik heb ook het boek van 40-486 ontvangen. Hoewel de specs bij Amazon aangaven dat het een tweede-hands boek is wat ezelsoren, vouwen en krabbels zou kunnen bevatten, niets van dat alles. Het boek is gewoon zo goed als nieuw, top-aankoop dus! 

In de bus naar Italië heb ik een planning opgezet, redelijk simpel, eigenlijk elke avond waarbij ik thuis ben een uurtje aan de studie. 3 september daarom weer aan de slag, de rest van hoofdstuk 3, 50 pagina's. Nog steeds WCF, onder andere over Duplex, One-Way en Streaming. Ook een klein stukje over het relayen van je service via Azure. Niet heel erg spannend, wel staan er nog een aantal verwijzingen naar pagina's naar meer/uitgebreidere informatie en wordt ook gezegd dat je meer inzicht krijgt als je zelf wat gaat bouwen. Dat zal ook één van de vervolgacties zijn, op dit moment is het zaak om alle 3 de boeken door te lezen.