TEQnation 2022 op 12 mei in DeFabrique

Ingediend door Dirk Hornstra op 19-may-2022 23:25

Als ingenieur ben ik aangesloten bij KIVI, het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Begin mei ontving ik een e-mail van KIVI, omdat ze TEQnation steunen hadden ze een aantal kortingscodes beschikbaar voor de "snelle reageerders". Omdat ik niet bekend was met TEQnation heb ik eerst gekeken wie de sprekers zijn en waar de onderwerpen over gingen. Wat ik hoorde is dat TEQnation een van oorsprong JAVA-gerelateerd event is. Ik zit nu in de podcasts van DotNetRock, daar worden nog wel eens de verschillen aangehaald tussen C# en JAVA-programmeurs.

Ik weet niet in hoeverre die “strijd” nog actueel is. Ik denk dat de meeste developers naar de tools grijpen die een oplossing bieden voor het probleem wat je hebt. Microsoft heeft ook Kafka in de Azure-cloud draaien.

Enfin, de presentaties zijn redelijk algemeen, ik zie wat bekende namen, iemand van Google, iemand van Spotify, dus de moeite waard om naar toe te gaan. Ik heb een uitgebreide samenvatting op mijn eigen site geplaatst omdat ik daar wat makkelijker tekst en afbeeldingen kan combineren.

De sessie van Sander Hoogendoorn en Kim van Wilgen was mijn favoriet, gevolgd door de demo van het Red Team van de Rabobank. De demo van Carl in ‘t Veld spoort mij aan om “eindelijk” wat met Blazor en DAPR te gaan doen. En backstage.io is een goede afsluiter van dit rijtje, als we deze open-source “aggregator-tool” niet bij het werk gaan gebruiken, dan is het mogelijk iets om zelf te gaan gebruiken.

KIVI, hartelijk dank voor de gratis toegangskaart. TEQnation, bedankt voor de interessante en geslaagde dag!

 

De uitgebreide samenvatting kun je hier lezen: link. En de site van TEQnation zelf (kun je ook nog de oude edities bekijken) kun je hier vinden: link.