De 10 van Scott Hanselman - podcast 761 tot en met 770

Ingediend door Dirk Hornstra op 24-jan-2022 20:36

Als je zelf de podcasts van Scott wilt beluisteren, die zijn hier te vinden: https://hanselminutes.com/archives

PC 761: Scott spreekt met Nicole Archambault over programmatic problem solving. Dat zou het onderwerp worden, maar het gaat voor een groot deel over hoe scholing beter opgezet kan worden. Scott die problemen had met calculus en jaren over zijn studie gedaan heeft. Maar ook opmerkt dat hij in 30 jaar dat nooit meer nodig heeft gehad in zijn werk. Hangt ook van je werk af, als je games gaat maken en veel berekeningen e.d. dan zul je het nodig hebben. Je kunt deze uitzending overslaan. Nicole haar eigen website is hier te bekijken: link. Daar deelt ze ook haar La Vie en Code Podcast, bij een snelle blik gaat het niet veel over tools maar meer over de "soft skills", dus niet interessant voor mij (het gaat mij om de tools en (nieuwe) programmeertechnieken).

PC 762: Scott spreekt met Meka Egwuekwe van Codecrew over "growing the next generation of technologists". Het project is dat ze jongeren en ouderen uit bepaalde groepen die niet echt in techniek zitten (of waarbij school niet gewerkt heeft) een kans geven om een carrière in techniek te beginnen. Deze uitzending kun je overslaan.

PC 763: Scott spreekt met Isabel Cachola over tldr extreme summarization as a service. Ik heb een tijd niet geweten wat TLDR betekende dus heb het toen maar even opgezocht, het staat voor too long don't read, oftewel, er volgt nu een heel lang verhaal maar in het kort is dit wat er staat. Isabel zit diep in taal en het verwerken daarvan. Ik zie hier een link naar het TLDR artikel: link en daar staat een verwijzing naar Github: link. Een ander project is "vulgaire woorden" op Twitter. Maar het is in welk verband je die woorden ziet. Soms hoort het zo (titel van een rap nummer?) of is het "straat-taal", link. Isabel haar eigen site is hier te bekijken: link. De uitzending kun je overslaan, maar de projecten zijn volgens mij wel de moeite waard om te bekijken!

PC 764: Scott spreekt met Ahad Cove over zijn afvalcontainer die hij aangepast heeft: Raspberry Pi aangesloten, zelf-rijdend, werkend met AI. Ahad heeft een camera op zijn raam die detecteert of er een vuilniswagen voorbij rijdt. Zo ja, dan gaat de garage open en de container naar de weg. Zo noemt Ahad dat hij gebruik gemaakt heeft van servo-motoren. Die hebben wij volgens mij ook gebruikt voor het Telebuggy-project bij de opleiding Hogere Informatica. Voor het trainen van de AI/vision heeft Ahad gebruik gemaakt van Jetson Xavier NX, een soort Raspberry Pi achtige pc-component van NVIDIA. Die heeft de capaciteit om een machine learning model uit te werken, een convolutional neural network (link). Ahad zijn eigen website is hier te bekijken: link en zijn Youtube-kanaal staat hier: link. Het filmpje van de afvalcontainer kun je hier bekijken: link. En, respect, de man is regelmatig op Github bezig en heeft als credo: "code, learn, read, repeat", waar ik me volledig bij aansluit. Git-repo's: link. Boeiende uitzending!

PC 765: Scott spreekt met Tsedal Neeley over "remote werken". Ze had voor de pandemie al een boek over "remote work" geschreven en dat werd populairder toen vervolgens bijna iedereen thuis moest gaan werken. Titel is "Remote Work Revolution: succeeding from anywhere". Voornamelijk voor het management, hoe je met je medewerkers om (moet) gaan, dus het boek is niet voor mij interessant. Deze uitzending kun je ook overslaan.  Tsedal haar eigen site is hier te bekijken: link.

PC 766: Scott spreekt met Alex Tramiel van Palo Alto Innovations (link) over "shipping the sandman doppler". Wat ik in de uitzending hoor is dat het een Kickstarter-project is, het is een wekker, een radio, maar ook een "oplaad-station". Scott heeft zijn iPad, insulinepomp en nog wat zaken aangesloten. Scott is laaiend enthousiast, wat je ook kunt lezen in deze tweet: link. Je kunt er heel veel mee doen. Zo bespreken Alex en Scott in deze uitzending dat je met de balk met kleuren zaken aan kunt sluiten, zoals de glucosewaardes van Scott, zit dat te hoog dan laat je een rood licht schijnen, goede waarde(s), dan groen. En je kunt ook nog de waarde in cijfers in de display tonen. Ik had zelf een ouderwetse wekker die je opwindt. Die is kapot gegaan en eigenlijk ben ik nog steeds op zoek naar een vervanger. Een gewone wekker. Maar nergens te krijgen, alleen wekkerradio's of wekkertjes op batterijen. Geen wonder dat we in een consumptiemaatschappij leven, waarom moet ik iets met batterijen kopen als je ook gewoon met mensenkracht (veer opwinden) kunt laten werken. Maar mogelijk ga ik deze toch aanschaffen, er is een eigen site voor: link.

PC 767: Scott spreekt met Tanya Vlahovic over het bouwen van de web API's van eBay. Een uitzending die je over kunt slaan, maar de API's zelf zijn misschien wel de moeite waard om te bekijken. Soms als ik een artikel nodig heb en niet kan vinden, dan ga ik op eBay zoeken. Maar als ik dat op een "makkelijke" manier met een API kan doen, dan is dat een mooi alternatief. Mocht je aan de slag willen, dit is het startpunt: https://developer.ebay.com/

PC 768: Scott spreekt met Danny Rensch over zijn website chess.com, die dankzij de serie "the queens gambit" nog populairder geworden is. Ik heb nog nooit geschaakt (heb vroeger wel gedamd, maar was daar niet heel goed in). Maar hier kun je veel informatie vinden en potjes spelen, dus mocht je willen beginnen, start dan hier!

PC 769: In deze uitzending bespreekt Scott met zijn vrouw Mo het jaar 2020. Die uitzendingen sloeg ik meestal over, maar het gaat nu over het corona-jaar 2020, Mo werkt in de verpleging, het gaat over hun kinderen die niet naar de high-school kunnen maar thuis moeten werken. Hoe Scott altijd al "thuis werkte", maar dan ook wel eens in een Starbucks ging zitten werken en dat nu ook niet kan. Geen (buitenlandse) evenementen om te spreken. Mo en Scott zouden een paar maanden vrij nemen en in Spanje verblijven. Realistisch: er zijn mensen zwaar ziek geworden, er zijn veel mensen overleden, dus het zijn "1e wereldproblemen", maar zoals wij allemaal, als je je verheugd had op bepaalde zaken en het gaat niet door, dan is dat toch een teleurstelling. Zoals de titel van de podcast is "2020 sucks". Geen technische, maar wel een onderhoudende uitzending!

PC 770: Scott spreekt in deze uitzending met Amanda Silver hoe het is om als "remote developer" het jaar 2020 door te komen. Amanda is "de baas" van Scott bij Microsoft. Hoe het inzicht gekomen is dat bepaalde zaken niet meer 2 dagen op locatie gehouden hoeven worden, maar ook in 2 uur kort en bondig online besproken kunnen worden. Deze uitzending kun je overslaan.