De 10 van Scott Hanselman - podcast 751 tot en met 760

Ingediend door Dirk Hornstra op 17-jan-2022 21:59

Als je zelf de podcasts van Scott wilt beluisteren, die zijn hier te vinden: https://hanselminutes.com/archives

PC 751: Scott spreekt met virtual-realitiy engineer Diane Hosfelt over het bouwen van een ethischer en meeslepender web. Tijdens dit interview werkt Diane bij Mozilla. De uitzending kun je overslaan. Er komen nog wel een paar linkjes voorbij, MixedReality van Mozilla: link en Hubs van Mozilla, hier kun je chatrooms maken e.d.: link. Diane haar eigen site kun je hier bekijken: link.

PC 752: Scott spreekt met engineer Joe Karlsson over document databases and MongoDB. Mongo is ook één van de providers die in de Azure 204 certificering naar voren komt. Het is een noSQL-database, wat betekent dat je niet vast zit aan een vaste structuur. Je kunt wel zaken beperken als je dat wilt. Met de Community Edition kun je zelf aan de slag. Tijdens de uitzending worden "sharding" en "partitioning" genoemd. In deze blogpost kun je de verschillen zien: link. Scott geeft aan dat zijn bloedwaardes in een MongoDB opgeslagen worden, als 6 jaar lang. En dat dit in totaal iets van 250 MB is (en dat valt best mee). Scott noemt ook dat hij daarvoor Nightscout gebruikt: link. De uitzending kun je op zich overslaan, maar het product zelf is wel interessant. Joe zijn eigen site is hier te bekijken: link. En zijn Github bevat 72 repo's: link.

PC 753: Scott spreekt met Monica Powell over "learning in public". Scott kwam Monica online tegen door een tweet over hoe je in Github een readme voor je eigen profiel kunt aanmaken en opmaken. En inderdaad, als je naar Monica haar Github gaat staat er een mooie header, korte intro-tekst, animerend plaatje, ziet er top uit: link. Als je op Github een repo maakt met je eigen gebruikernaam en je zet er een README.md in, dan ben je er: link. Thema is vooral dat je een eigen site moet hebben waar je jouw blogs bij kunt houden. Monica zat bij Medium, maar daar verdwenen berichten, dus je bent een stuk archief kwijt. Learning in public gaat over het deel dat Monica dingen aan het uitzoeken/testen/leren is en dat deelt op haar blog. Daar kunnen fouten in staan, of mensen kunnen denken "dat kan/moet anders". Maar op die manier kun je content delen en ook door de positieve feedback blijft Monica dit doen. De uitzending zou je over kunnen slaan, maar haar site en het instellen van je eigen profielpagina is iets wat je wel moet doen! Monica haar eigen site is hier te bekijken: link.

PC 754: Scott spreekt met Saron Yitbarek van Disco over een nieuwe manier om over technologie te leren. Ze heeft de podcast CodeNewbie (link) opgezet, wat overgenomen is door dev.to: link. Scott en Saron hebben het over de corona-perikelen, geen events meer bezoeken. Ook komen de verschillende microfoons voorbij die gebruikt worden om een podcast te maken. Scott heeft een Youtube-kanaal, maar 1 van de luisteraars werd niet goed van de "smacky mound geluiden". Dat geldt ook voor Saron, ze heeft een hele dure microfoon getest, die is dus zo gevoelig dat een bepaald krakend geluid van haar mond storend overkomt, wat je met goedkopere microfoons dus niet hebt. Duurder is niet altijd beter. De uitzending gaat verder over het feit dat Saron podcasts/lessen uitbrengt waar leden voor kunnen betalen. Je kunt deze uitzending wel overslaan. Saron haar eigen site is hier te bekijken: link.

PC 755: Scott spreekt met Kelly Vaughn de CEO van Taproom. Kelly heeft een e-book en een audio-book uitgebracht met de titel "start freelancing today" met een eigen website (met een toffe URL): link. Als je freelancer wilt worden is dat mogelijk de moeite waard. De uitzending kun je overslaan. Kelly haar eigen site is hier te bekijken: link.

PC 756: Scott spreekt met dr Michaela Greiler over "enjoyable code reviews". Michaela heeft haar eigen podcast: "Software Engineering Unlocked": link. Deze podcast kun je overslaan, bijna een half uur praten over hoe je codereviews uitvoert, dat kon mij niet echt boeien. Maar, het blog van Michaele ziet er wel interessant uit en een snelle scan van de podcasts geeft me ook de indruk dat ik die nog wel wil beluisteren. Dus in de tijd dat je deze podcast overslaat, kun je haar site bezoeken en de podcasts beluisteren. Michaele haar eigen site is hier te bekijken: link.

PC 757: Scott spreekt met Susana Benavidez over normalizing failure. Susana haar eigen site is hier te bekijken: link. Ik zag op haar LinkedIn een referentie naar haar Github: link, maar daar gebeurt momenteel niet zoveel. Maar goed, op LinkedIn staat "sabbatical", dus het zal een rustig jaar worden. In ieder geval, je kunt deze aflevering overslaan.

PC 758: Scott spreekt met Guy Godin over Virtual Desktop. En dan niet een programma waarmee je meerdere bureaubladen in Windows kunt zien, maar met je VR headset op een virtueel bureaublad kunt bekijken. Er is een eigen website voor dit project: link. Guy heeft dit in C# geprogrammeerd.  Interessante uitzending (hoewel ik geen VR headset heb), knap hoe dit gemaakt is! Guy zijn eigen blog, daar gebeurt vanaf 2013 zo te zien niet veel meer mee: link.

PC 759: Scott spreekt met Huma Abidi van Intel over greatly accelerating machine learning. De uitzending gaat over hoe Intel overleg heeft met onder andere Google over Tensorflow en kan zorgen dat zaken via hun chips snel uitgevoerd worden. Deze uitzending kun je overslaan.

PC 760: Scott spreekt met Marlene Mhangami over creating with constraints with python. Marlene heeft meegewerkt aan PyCon Africa: link. De talks kun je terug zien via de Youtube-pagina: link. Deze uitzending kun je overslaan. Marlene haar eigen site is hier te bekijken: link.