De 10 van Scott Hanselman - podcast 721 tot en met 730

Ingediend door Dirk Hornstra op 27-dec-2021 17:34

Als je zelf de podcasts van Scott wilt beluisteren, die zijn hier te vinden: https://hanselminutes.com/archives

PC 721: Scott spreekt met Ben Eater over het bouwen van een CPU vanaf 0. Een interessante aflevering. Als je nu "meteen aan de slag wilt gaan" is het simpelweg een kwestie van zijn website bezoeken: link en zijn Youtube-kanaal: link.

PC 722: Scott spreekt met Eugene Sandulenko van Scummvm over het redden van het spel "Blade Runner" (en nog wel meer spellen). Zijn eigen blog (blogspot) waarnaar verwezen wordt is in 2013 voor het laatst bijgewerkt, dus niet echt actueel meer: link. Het project bestaat uit executables die op verschillende platformen draaien en als je de originele data-bestanden hebt kun je dan de spellen op actuele hardware draaien. Ik zie hier ook nog een aantal screenshots van spellen,onder andere van mijn favoriet: Leisure Suit Larry: link. Dat scummvm, dat wil ik toch nog eens gaan bekijken, ziet er supercool uit!

PC 723: Scott spreekt met Jayson J. Phillips over hoe je als remote tech-medewerker (dus thuis-werkend) je kunt "overleven". Dit gesprek is ontstaan naar aanleiding van deze blog-post van Jayson: link. Jayson zijn eigen site is hier te bekijken: link.

PC 724: Scott spreekt met Yvonne Marcus over hoe je met "Agile" je gezin kunt managen. Dit zijn van die gesprekken waar mijn nekhaar van omhoog gaat staan. Overleggen met je kinderen wat er moet gebeuren, kanban-borden, stand-ups. Kom op zeg. Laten we het erop houden dat ik het onzin vind, maar mocht jij het nuttig vinden, check dan deze uitzending. Yvonne haar website is hier te bekijken: link. Het enige nuttige wat voor mij voorbij komt ik dat Dakboard genoemd wordt, een online dienst om dashboards te maken: link. Ik denk niet dat ik daar een account ga aanmaken, maar het geeft wel inspiratie om zelf zoiets te gaan bouwen. Scott heeft er ook een blog-post aan gewijd: link.

PC 725: Scott spreekt met Sri Megha Vujjini van Saggezza over data science. Deze uitzending kun je overslaan.

PC 726: Scott spreekt met Amie DD over de lol die je kunt hebben om met LEGO te bouwen, ze heeft mee gedaan aan LEGO Master en doet ook aan cosplaying. Amie heeft een eigen website en mensen die dan een eigen media kit voor de pers hebben, supercool! : link. Wat een powervrouw trouwens, software engineer bij Microsoft, maakt spullen met een 3D printer en ook kleding voor cosplay. Check hier haar promo-filmpje op Youtube: link en hier haar ontmoeting met Wall-E! : link.

PC 727: Scott spreekt met Aisha Addo uit Ghana (woont nu in Canada) over empowerment. Hoe zorg je dat vrouwen zich kunnen ontplooien? Deze uitzending had dus geen technische connectie, dus kun je overslaan. Mocht je meer over Aisha willen weten of wat ze doet, dit is haar website: link.

PC 728: Scott spreekt met Jen Akullian over het weghalen van "stigma's" over mentale gezondheid in de tech-industrie. Het werken in deze sector kan behoorlijk intensief en stressvol zijn. Je kunt de uitzending overslaan, de dame heeft ook wat een zeurende stem en de inhoud van dit gesprek is niet interessant.

PC 729: Scott spreekt met Chris Conner van de serie Altered Carbon. Ik ken de serie niet en wat ik hoor klinkt me wel heel futuristisch in de oren. In deze serie gaan mensen niet meer dood, worden via USB-sticks mensen "overgezet" en speelt hij hier een Edgar Allen Poe.. die ook een hotel is (kunstmatige intelligentie). Mocht je de serie volgen, dan is deze uitzending mogelijk interessant voor je, anders niet. Nog maar even gaan zoeken op Youtube en daar kwam ik deze trailer tegen: link. Het blijkt dus een Netflix-serie te zijn. De video is geplaatst door RottenTomatoes, dus mijn eerste gedachte is "dan is het zeker niets en wordt het hier afgebrand". Maar niets is minder waar, veel positieve reacties onder het filmpje. Er wordt tijdens de uitzending nog vermeld dat het gebaseerd is op een boek (de tv-serie volgt wel een iets ander pad), maar eens kijken of ik deze in de bibliotheek kan lenen: Altered Carbon geschreven door Richard Morgan.

PC 730: Scott spreekt met Ralph Hempel over LEGO onderwijs met Spike Prime. Ralph hield zich voornamelijk bezig met embedded systemen. Spike Prime ondersteunt "scratch programming", dus waarbij je visueel bepaalde blokken in een scenario kan slepen. Maar je kunt nu ook "de motorklep open gooien" en vervolgens met micropython programmeren. Ralph heeft een aantal filmpjes op zijn Youtube staan, zijn 6 jaar oud, er lijkt niet zoveel meer te gebeuren: link. En hier is zijn Github: link.