De 10 van Scott Hanselman - podcast 701 tot en met 710

Ingediend door Dirk Hornstra op 06-dec-2021 21:08

Als je zelf de podcasts van Scott wilt beluisteren, die zijn hier te vinden: https://hanselminutes.com/archives

PC 701: Scott spreekt met Scott Shawcroft over het leren van circuitpython. Scott zijn eigen site is hier te bekijken: link. Mocht je meer over Python willen lezen, deze tweet stond bovenaan bij Scott, meet-ups in Melbourne: link. Tijdens deze uitzending werkt Scott bij adafruit, eerder in uitzendingen van Scott Hanselman voorbij gekomen.

PC 702: Scott spreekt met Ty Fujimura van Cantilever over "zorgen dat je productief bent". Scott vraagt hoeveel mails hij in zijn inbox heeft. Momenteel 20, hij zorgt elke dag dat deze op 0 komt. Maar er zijn natuurlijk andere kanalen, Basecamp, Slack, e.d. Alles moet in 1 locatie beschikbaar zijn, omdat je niet meer weet waar je moet zoeken. Het boek Getting Things Done van David Allen is een inspiratiebron voor Ty. Zorg dat je altijd een notitieblok met pen bij je te hebben voor aantekeningen. De Ted Talks van David Allen kun je bekijken. Neem zelf het initiatief om actie te ondernemen.

PC 703: Scott spreekt met Joseph White over kleine games voor de pico 8 "fantasy console". Eerst denk je, waarom zou je een uitzending maken over een console die niet bestaat? Maar dan wordt duidelijk dat het over een emulator gaat, zoals je een emulator voor de gameboy, nes en andere echte handheld game consoles hebt, zo is dit een emulator voor spellen voor een console die niet bestaan heeft. Maar de emulator en de spellen zijn wel echt. Scott linkt bij zijn podcast naar deze site: link. En je kunt nog deze presentatie van Joseph bekijken: link. Voor zover ik moet zien moet je 15 dollar betalen voor de emulator. Pico-8 is gemaakt met de programmeertaal LUA: link.

PC 704: Scott spreekt met Dylan Bennett van Pigsquad over het maken van indie games. Scott noemt itch.io, een site waar je jouw spel aan kunt bieden, zonder het gedoe van Steam en andere partijen. Dylan heeft een handleiding gemaakt voor de pico 8, die voor een zelf te bepalen prijs hier te downloaden is: link. Dylan zijn eigen site is hier te bekijken: link.

PC 705: Scott spreekt met Sara Beck van Slalom Build (link) over of het de data of dat het het algoritme is wat problemen oplevert bij data science en deep learning. De uitzending is niet heel interessant, zou je over kunnen slaan, maar mogelijk heb je nog wel wat aan de linkjes. Scott heeft op zijn site nog een paar links staan, het favoriete boek: Doing Bayesian Data Analysis: A Tutorial Introduction with R and BUGS, Hyndsight blog: link, starten met Machine Learning: Kaggle, een PDF met een introductie: link, Youtube-serie: link.

PC 706: Scott spreekt met Matthew Conlen van Parametric Press over "is this the dynamic web we were promised". Scott spreekt met Matthow over zijn site parametric.press en dan met name het artikel over de JPEG wat viraal gegaan is. Je hebt niet een pagina met wat statische plaatjes, maar je kunt met sliders en een soort inline text-editors afbeeldingen on the fly aanpassen: link. En daarmee komen we eigenlijk op de huidige trend, een site heeft wat plaatjes, misschien mooie lettertypes en een paar effecten, maar hele grote animaties of interacties heb je niet echt. "Vroeger" had je de java-applets, Flash, javascripts die je via dynamicdrive downloadde en in je site gebruikte. Matthew gebruikt hier een eigen framework voor, Idyll, wat je zelf ook kunt gebruiken, hiervoor moet je aan de slag op Matthew zijn Github: link. En nog even een virtueel applaus voor Matthew, het afgelopen jaar heeft hij tot nu toe bijna 2.600 acties uitgevoerd op zijn Github-repo's, het overzicht ziet er ook een stuk groener uit dan mijn Github-repo's. Matthew heeft Matthew zijn eigen site is hier te bekijken: link.

PC 707: Scott spreekt met Michelle Sun over haar boek "First time coders". Het onderwerp kan mij niet echt boeien (over hoe je kinderen laat starten met programmeren), mocht dat ook niet in jou interesse-gebied liggen dan kun je deze uitzending overslaan. Michelle haar eigen site is hier te bekijken: link.

PC 708: Scott spreekt met Clyde W. Ford over het boek wat hij geschreven heeft, Think Black. Zijn vader was de "eerste zwarte software engineer" bij IBM. Het boek heeft een eigen website: link. Het lijkt me een goed/interessant boek om te lezen, als Morgen Freeman het een "must-read book" noemt (dit staat op de voorkant van de cover), dan moet het wel zo zijn. In deze uitzending komen een aantal onderdelen voorbij, hoe één van de grote bazen Clyde aangenomen heeft, hoe andere collega's hem negeerden, hoe mensen die hij opleidde wel hoger in de organisatie kwamen, maar hij niet. Clyde zijn site is hier te bekijken: link.

PC 709: Scott spreekt met Kelly Mayes van het bedrijf Roblox over community building and digital civility. Je kunt spellen bouwen, een soort minecraft, maar niet alleen bouwen maar ook "dingen doen". Ik zie op de site een linkje "press kit", altijd leuk om daar even te kijken: link. Je bouwt de spellen met LUA (wat ook in 703 genoemd is), de applicatie zelf is ook met LUA gebouwd. Tijdens de uitzending wordt nog gezegd dat je zelf je spellen kunt bouwen en ze kunt verkopen. Dus als je er tijd in wilt investeren (en als het nog steeds zo werkt), misschien kun je nog wat bijverdienen.

PC 710: Scott spreekt met Sharon Steed over operationele empathie en de kracht van stotteren. Het begin van de podcast gehoord, Sharon stottert en heeft een tech-talk gegeven. Omdat ik deze podcasts beluisteren om nieuwe technieken en nieuwe tools te vinden heb ik deze podcast overgeslagen. Maar mocht je geïnteresseerd zijn, dit lijkt de TED talk te zijn: youtube-link. Sharon haar eigen site is hier te bekijken: link.