De 10 van Scott Hanselman - podcast 671 tot en met 680

Ingediend door Dirk Hornstra op 08-nov-2021 19:07

Als je zelf de podcasts van Scott wilt beluisteren, die zijn hier te vinden: https://hanselminutes.com/archives

PC 671: Scott spreekt met Melanie Ensign over privacy en security op Internet. Ten tijde van deze uitzending is ze bij Uber het hoofd van de afdeling security en zoals Scott zegt, op haar Twitter-tijdlijn wordt dat afgewisseld met foto's van haaien waar ze in haar vrije tijd mee zwemt. En die haaien geven minder stress dan de "online roofdieren" ;) Niet zo heel veel nieuws gehoord, je zou de uitzending over kunnen slaan.  Zo te zien heeft Melanie nu een eigen bedrijf: link.

PC 672: Scott spreekt met Sarah Cooper. Ze heeft bij Google gewerkt, maar wilde iets met comedy doen. Ze heeft een aantal boeken geschreven, zoals How to look smart in meetings en How to be successful without hurting mens feelings. Dit is haar website, waar de boeken ook verkrijgbaar zijn: link. Deze uitzending kun je overslaan, ik heb een paar Youtube-video's bekeken waarin ze Trump nasynchroniseert, ook die kun je overslaan.

PC 673: Scott spreekt met Tuur Stuyck over het boek wat hij geschreven heeft, Cloth simulation for computer graphics. Deze Belg van origine werkt bij Facebook, heeft bij Pixar gewerkt. Als je met computergraphics aan de slag wilt gaan, dan is dit een goed boek om mee te starten. Er worden nog een aantal tools genoemd, zoals PhysX van NVIDIA: link, Blender: link en Maya: link. De eigen site van Tuur is hier te bekijken: link.

PC 674: Scott spreekt met Dr. Molly Peeples over hoe het heelal zich ontwikkelt. Een redelijk "droog" verhaal over hoe data ingelezen wordt en simulaties worden gedaan e.d. Niet heel erg interessant. Maar wel met een verwijzing naar de site met data van onder andere de Hubble: mast.stsci.edu. Ik had verwacht dat je daar door een soort gallerij heen zou kunnen klikken, maar het lijkt daar op datasets en grafische weergaven van objecten in de ruimte. Zo noemt Molly dat de aarde 8 kilo parsecs verwijderd is van het centrum van het heelal, een parsec is 3.2 lichtjaren, dus in totaal 25.600 jaren lichtjaren. Molly haar eigen site is hier te bekijken: molly.science.

PC 675: Scott spreekt met Eva Ferreira over "a love letter to language and programming". Ze is een front-end developer, organisator van CSS Conf Argentinië: link. De uitzending gaat over de conferentie, hoe ze er geen winst mee willen maken, maar wel "kiet" willen draaien. Hoe de wisselkoers problemen gaf (inkomsten tickets in peso's), maar sprekers ed. worden in dollars betaald. Ook hoe de prijs bepaald wordt, er wordt niet heel veel verdiend, dus tickets moeten betaalbaar zijn. Via sponsoring hebben ze gezorgd dat bijvoorbeeld Google een vlucht van een bezoeker sponsorde. Eva haar eigen website is hier te bekijken: link.

PC 676: Scott spreekt met Marcus J. Carey. Marcus had een website over security, threatcare.com wat overgenomen is door ReliaQuest: link. Hij heeft een boek geschreven "Inside a tribe of hackers". En op Amazon te zien heeft hij meer boeken geschreven: link. De boeken lijkt me interessant, maar deze uitzending kun je overslaan.

PC 677: Scott spreekt met Camille Fournier over het boek dat ze geschreven heeft, The managers path. De uitzending gaat dus over management, hoe sommige managers problemen weghouden van de developers (en dat wel eens tegen ze kan werken) en andere zaken. Mocht je daar geïnteresseerd in zijn dan kun je deze uitzending beluisteren, maar ik zou 'm overslaan. Camille haar eigen site is hier te bekijken: link, haar artikelen zijn via Medium te lezen: link.

PC 678: Scott spreekt met Preethi Kasireddy van Trustory over blockchain. Preethi heeft bij Coinbase gewerkt (link) en TruStory (link). Het is een algemeen verhaal over blockchain, Bitcoin en Ethereum. Het schijnt dat je ook applicaties kunt maken met Bitcoin en Ethereum, Preethi noemt Cryptokitties als voorbeeld (link) en Peepeth, een Twitter-alternatief die op Ethereum draait (link). Je kunt deze uitzending overslaan. Preethi haar eigen site is hier te bekijken: link.

PC 679: Scott spreekt met Jeremy Boyd van raygun.io over performance as a feature. De afkorting APM staat voor Application Performance Monitoring, zo kun je ook zien wat je systeem aan de server-kant aan het doen is (in plaats van dat je alleen de cliënt-side respons meet). Een interessante uitzending, want bij het simpele "hello world" voorbeeld wat je maakt blijkt "onder de motorkap" honderden acties uitgevoerd te worden. Jeremy geeft aan dat ze zich verdiepen in de code en uitzoeken waar zaken te verbeteren zijn. Zo heb je bijvoorbeeld JSON-parsers die traag zijn omdat er heel veel acties op het geheugen uitgevoerd worden. Met een span-object kun je gebruik maken van geheugen-pointers en beter met je resources omgaan. Het klinkt een beetje alsof we weer terug gaan naar hoe we het op school geleerd hebben (pointers heb ik nooit meer gebruikt volgens mij). Hoewel je deze uitzending over zou kunnen slaan is het wel een punt waar we wat mee zouden moeten doen. Nu is het vaak dat je alleen fouten logt en na de tijd moet proberen te reproduceren wat er aan de hand was. Als je al bepaalde monitoring actief hebt (ook server-side) kan je dat mogelijk helpen om ellende te voorkomen. En ook configureerbaar, dus hogere monitoring bij meer fouten e.d.

PC 680: Scott spreekt met Sean Valentine over "hidden geniuses and parenting in a digital age". Het project is ten behoeve van gekleurde jongeren: link. De uitzending zelf kun je overslaan, of je moet geïnteresseerd zijn over hoe je "nee" tegen je kinderen zegt.