Als je zelf de podcasts van Scott wilt beluisteren, die zijn hier te vinden: https://hanselminutes.com/archives
PC 581: Scott spreekt met David Bryant van Mozilla over webassembly. Zo komt asm.js voorbij (link). Het is een subset van javascript en zorgt voor een stuk optimalisatie van de performance. Webassembly is een stuk binaire code, meer informatie is hier te vinden: link. Scott noemt ook Lin Clark die met een aantal cartoons webassembly heeft proberen te omschrijven: link. Ik denk dat de vorige link daarnaar verwijst, daarnaast heeft ze nog een eigen site, code-cartoons: link. Er zijn verschillende tools, Scott noemt Binaryen, op Github te vinden: link. Voor blog-berichten kun je op de site van Mozilla kijken: link. David zijn site is hier te bekijken: link.
PC 582: Scott spreekt met Tara Reed over "apps zonder code". De website is hier te bekijken: link. Op het blog-subdomein kun je meer informatie vinden, waaronder een toolkit: link, maar dat lijkt na 2016 niet meer bijgewerkt te zijn. Wel kun je hier de TED-talk vinden waar Scott het in de uitzending over heeft: link.
PC 583: Scott spreekt met Eric Normand over het aangenomen worden als functioneel programmeur. Zijn website is hier te bekijken: link. Eric heeft ook nog een andere site, waar best wel veel goede blog-items op staan: link.
PC 584: Scott spreekt met Daniel Shiffman over hoe je op de trein stapt om te gaan programmeren met "processing". Daniel is leraar en maakte video's op Youtube voor zijn leerlingen. Die video's werden door meer mensen bekeken en hij doet het nu goed op Youtube: link. Hij gebruikt hier vaak P5JS voor: link. Daniel zijn eigen website is hier te bekijken: link. Met processing kun je leren programmeren, dit is de site daarvoor: link.
PC 585: Scott spreekt met Angela Bassa over data science. Angela is bij de conferentie geweest, csvconf: link. Angela haar persoonlijke site is hier te bekijken: link. Mocht je zelf "data scientist" willen worden, volgens Angela hoef je niet perse een Phd te hebben. Ze raadt onder andere deze podcast aan: link.
PC 586: Scott spreekt met Thorsten Ball over waarom je een interpreter zou moeten schrijven. Toevallig heb ik net het boek "Design Patterns" gelezen en daar staat ook het interpreter-design pattern in genoemd. Thorsten heeft dat in de taal Go gedaan, op deze website kun je er meer informatie over vinden: link. Scott geeft aan dat hij bij de studie dit ook bij zijn vakken had, je moest dan een compiler maken van een niet-bestaande taal. En het was niet het meest interessante vak, want je gebruikte tools waarbij je wat black-box zaken had, Lex, Yacc (link) en in C, omdat C++ er nog niet was. Thorsten heeft die studie niet gedaan en is dit met zelfstudie gaan uitwerken. Hoewel je bij je huidige baan geen interpreter zult gaan bouwen, geeft het je heel veel kennis. Waar komen memory-leaks vandaan, wat is een AST, wat is een parser-error, wat is een syntax-tree, hoe moet je met garbage collection omgaan. De keuze voor Go was omdat die taal redelijk simpel is en een beginnend programmeur geen moeite heeft met de taal en zich dus volledig op het bouwen van de interpreter kan richten. Zonder extra plug-ins en referenties, waardoor je ook "offline" kunt bouwen. Thorsten heeft er nog aan getwijfeld om een compiler te bouwen, maar dat was te ingewikkeld om mee te starten, als je een interpreter hebt, kun je alsnog daarop verder bouwen zodat je een compiler hebt. Thorsten zijn eigen site is hier te bekijken: link. Zijn github-repo's zijn hier te bekijken, hij is zo te zien zeer actief: link.
PC 587: Brandon Bouier werkt bij defensie (IT onderdeel) over code bij de overheid. Ze zijn op zoek naar developers, source-control is bij sommige onderdelen nog niet in gebruik, er zijn zaken gebouwd door mensen die er al lang niet meer werken, dus de programmeurs durven zaken niet aan te passen. Brandon is ook van het team wat gestart is om white-hat hackers te vragen zaken te testen, waarbij er dus een aantal bevindingen boven water komen. Defensie in Amerika is ook bezig met open-source, Scott noemt https://code.mil/ waar je door kunt gaan naar de Github-repo's: link.
PC 588: Hoe wordt je ontwikkelaar, Scott spreekt hierover met Anjana Vakil. Anjana haar site is hier te bekijken, die lijkt na 2017 geen nieuwe berichten meer gekregen te hebben: link. De presentatie waar Scott het over heeft, learning functional programming with javascript is hier te bekijken: link. Anjana noemt Recurse in New York, waar je bezig kunt gaan om jezelf qua development kunt verbeteren: link. Niet een heel interessante uitzending.
PC 589: Scott spreekt met Suz Hinton over een jaar lang live coden op Twitch. Suz haar eigen site is hier te bekijken: link. Suz haar Github-repo's zijn hier te bekijken: link, voor als je op zoek bent naar projecten voor Arduino, NodeJS. Suz gebruikt de gratis versie van Twitch, daar krijg je een streaming-key bij die ze gebruikt in OBS, Open Broadcasting Software (link), wat ook al eens eerder genoemd is in een podcast van Scott. Niet een heel interessante uitzending.
PC 0590: Scott spreekt met Leslie Caceda over hoe je een stad voorbereidt op zelfrijdende auto's. Deze uitzending kun je overslaan.