Als je zelf de podcasts van Scott wilt beluisteren, die zijn hier te vinden: https://hanselminutes.com/archives
PC 501: Scott spreekt met Poornima Vijayashanker over in het openbaar spreken en presenteren en hoe je dat zonder al te veel zenuwen doet. Ze heeft Femgineer opgezet: twitter + site. Scott is onder de indruk van haar Youtube-kanaal (link) en de boeken die ze geschreven heeft (link). Zeker de moeite waard om dat nog eens wat beter te bekijken!
PC 502: Scott spreekt met de maker van het Optikey open-source project, Julius Sweetland. Je kunt met je ogen een toetsenbord op het scherm van een computer (met Windows) bedienen. Een tante van hem had ALS en kon dus niet meer zelf typen. Het project is op Github te vinden: link. Een prachtig initiatief. Het werkt onder Windows, er zijn vragen om het onder andere besturingssystemen werkend te krijgen, maar zoals Julius al zegt: het ontbreekt hem aan tijd. En zo te zien heeft niemand anders dat opgepakt. Een gebrek aan tijd is wat ons als developers allemaal raakt. Een ander project wat Julius noemt is modeltalker.org. Mensen waarvan de stem slechter wordt of straks helemaal weg is, kunnen hier zinnen inspreken en je krijgt vervolgens een pakket terug waarmee je de "narrator" (voorlezer) in Windows met jouw stem kunt laten praten. Het project is met WPF gebouwd, maakt gebruik van RX, Reactive Extensions (link), Mahapps voor de Metro-interface (link), Octokit (link), Prism (link), log4net (link).
PC 503: Scott spreekt met Greg Borenstein over de serie "Minority Report", een soort vervolg op de film met Tom Cruise. Het gaat erover dat we in het jaar 2065 zijn, over 50 jaar (toen dus). De uitzending gaat over wat er in tv-shows als toekomstbeelden werden gezien. Zo had je dus al een soort i-pads in StarTrek. Maar omdat er toen nog geen internet was, werden ze als een soort boeken gebruikt, niet om real-time data uit te wisselen. De film Children of Men wordt hier genoemd, en zowel Greg als Scott vinden dit een aanrader. Ik heb die nog niet gezien, dus die heb ik op de lijst gezet! Greg zijn eigen site is hier te bekijken: link, het Twitter-account van Minority Report is hier te bekijken: link.
PC 504: Tijd voor Hanselminutiae Live 17 met Richard Campbell. Het begin gaat over jet-lag, daarna over de Surface Pro 4 (het nieuwe toetsenbord en de pen, als je die bij de Surface Pro 3 los zou kunnen kopen, dan hoef je niet perse over naar de 4). Dit is de blog-post van Scott hierover: link. Richard heeft de Surface Book (de laptop, waarbij je het scherm kunt lostrekken en je een tablet hebt) gekocht en is daar zeer tevreden mee. Richard had ook nog zijn oude laptop mee, maar laat die nu thuis. Wel heeft hij nu een ASUS 1080 px scherm erbij gekocht (via USB aansluiten), zodat hij alsnog een "2e scherm" heeft. Nog wat over Google, Apple die auto's gaat maken, ingenieurs in het algemeen. Het open-source project waar Richard mee geholpen heeft, HTBox, de site staat hier: link en het project "allready" op Github: link.
PC 505: Scott spreekt met Kyle Wiens over het belang om zelf je consumenten-elektronica te kunnen repareren, hij is co-founder en CEO van ifixit.com. Het is zo'n beetje de technische wikipedia. Scott bezoekt de site op momenten dat hij zaken moet fixen, bijvoorbeeld het vervangen van een kapot scherm van een Android telefoon. Maar je kunt er dus ook de tools kopen om spullen te repareren. En niet alleen mobiel en tablet, maar ook voor auto's en andere artikelen. Kyle zijn eigen site is hier te bekijken: link.
PC 506: Scott spreekt met John Henry van Cofound Harlem over de hedendaagse start-up accelerators. Als je hier meer over wilt weten is dit misschien een uitzending voor jou, ik vond het niet zo interessant.
PC 507: Scott spreekt met Irene Ros over Data Visualisatie en d3js. D3JS zit ook op Github: link. Niet een heel interessante uitzending, wel dat als je dingen wilt visualiseren D3JS daar heel geschikt voor is, maar ook een redelijk hoge leercurve heeft. Je zult er dus wel tijd in moeten steken om het onder de knie te krijgen. Bij IBM werd gebruik gemaakt van Many Eyes, een project wat in Java gebouwd is teveel requests kreeg: link. Scott noemt de site TV Tropes (link) een soort op tekst gebaseerde WIKI en als je dan naar stereo tropes gaat (link) dan zie je de termen die gekoppeld zijn en hoe andere films daar weer aan gekoppeld zitten. Een beetje hoe Netflix gaat bepalen "misschien vind je deze film ook leuk?". Als je geïnteresseerd bent in visualisatie op het web, dan zou de openvis conferentie interessant voor je kunnen zijn: link. Irene haar eigen site is hier te bekijken: link.
PC 508: Scott spreekt met nodeJS kwaliteits-expert Stacy Kirk over "is qa a lost art". Ik dacht bij QA aan "Question and Answer", maar het gaat hier dus over Quality Assurance (officer). Haar bedrijf QualityWorks levert consultants om bedrijven te helpen met hun Node-implementaties en de kwaliteit daar goed van te krijgen. Zo wordt unit-testing genoemd. Kijken hoeveel van je code getest wordt: kom je op de 100%? Maar dan kun je nog steeds bugs hebben. De grootste bugs zijn meestal geen code-fouten, maar foutieve interpretaties. Dat zouden tests zijn die developers zelf moeten maken. 1 van de code-coverage tools die Stacy noemt is Istanbul: link. Maar volgens Stacy zijn er nog tig andere tests en die zou door qa gemaakt kunnen worden: (front-end: ) UI testing, integration level testing, database-testing, integration test, exploritory tests. Scott noemt de website nodeqa.io, maar die site is nu niet meer online. Via Google vind ik nog wel deze site (link) waar je een overzicht krijgt en kunt doorklikken. Op deze site staan allemaal tools met daarbij een overzicht wat wel en niet ondersteund wordt. Ik ga toch even die site "crawlen", want als die site offline gehaald wordt, kun je het niet meer nakijken.
PC 509: Scott spreekt met Ben Adams van Illyriad over het spel Age of Ascent wat hij gebouwd heeft. Ben zijn Github-repo's zijn hier te vinden: link. Dit spel moet het ultieme multi-player spel worden wat je allemaal in je browser kunt spelen. Volgens Ben zijn nu de spellen met het hoogste aantal speler 32 of 64 personen, maar niet duizenden. Door alle berichten alle berichten die heen en weer gaan, zit Scott al gauw te denken aan Whatsapp en Erlang (link). Ben heeft daar naar gekeken, maar omdat .NET hun core-language is, hebben ze hun eigen pad gekozen. Aan de client-kant (in de browser) gaat het verkeer via websockets over HTTPS. In de back-end is het een Kestrel-server in Service Fabric in Azure (link). Scott heeft het idee dat als je Service Fabric gebruikt, je behoorlijk wat kennis moet hebben (a phd) om het werkend te krijgen. Volgens Ben valt dat wel mee. Ze waren al bezig om zelf wat te bouwen omdat de zaken die er waren niet voldoende waren voor hun product en toen kon service fabric dat wel allemaal bieden.
PC 510: Scott spreekt met Tiffany Mikell over de ontwikkeling van enterprise developer naar tech-startup ceo. Voor een online conferentie heeft ze een oplossing gebouwd, omdat ze niet tevreden was over Google Hangouts. De site die genoemd wordt, bsmdot.co lijkt niet meer online te zijn. Het project waar ze mee werkten bevat WebRTC (link) en OpenTok is een belangrijke codebibliotheek: link. Niet een heel interessante uitzending, maar WebRTC en OpenTok is nog wel de moeite waard om nog wat uitgebreider te bekijken.