De 10 van Scott Hanselman - podcast 361 tot en met 370

Ingediend door Dirk Hornstra op 22-feb-2021 20:34

Als je zelf de podcasts van Scott wilt beluisteren, die zijn hier te vinden: https://hanselminutes.com/archives

PC 361: Scott spreekt met Willem Larsen over Language Hunters. Language Hunters is een non-profit organisatie die zich bezig houdt met bedreigde talen (die dreigen te verdwijnen) en het overdragen van kennis om die talen te leren en in stand te houden. Zo spreekt de vrouw van Scott Zulu. Willem legt hem uit hoe je dit op een soort stap-voor-stap methode onder de knie kunt krijgen, eerst met behulp van 2 kopjes thee (een vol kopje en een leeg kopje). Mocht je "dynamisch" talen willen leren, dan is dit waarschijnlijk een leerzame uitzending.

PC 362: Scott spreekt met Miguel de Icaza over ios en android apps met Xamarin Studio. De uitzending gaat dus over Xamarin.

PC 363: Scott spreekt met Paul Irish over html5, javascript, chrome en het web platform. Paul werkt bij Google. Door de verschillende implementaties door browser-leveranciers zijn er zaken niet goed te configureren. De browser-leveranciers maken hun eigen tests, maar deze zijn dus alleen voor de eigen browser. Ook javascript komt voorbij, underscorelodash en masonry worden hierbij genoemd. Ook npm, bower, yeoman worden genoemd. Paul zijn eigen blog is hier te bekijken: https://www.paulirish.com/

PC 364: Scott spreekt met Jared Parsons over vsvim, waarbij je VIM binnen Visual Studio hebt. Met HJKL kun je navigeren (links, rechts, boven, onder). Je hebt geen muis nodig. Je hebt daarbij natuurlijk verschillende modes. Want als je typt, wil je ook die HJKL gebruiken als tekst. Je kunt dit installeren via de Visual Studio Marketplace: https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=JaredParMSFT.VsVim. Scott zegt dat hij slechts een deel van de commando's kan onthouden. Volgens Jared heeft iedereen dat, hij heeft ook een X aantal wat hij gebruikt. En het is altijd een goed iets bij evenementen, waarbij de ene developer de andere aanspreekt met "weet je dat je met deze combi dit en dit kunt doen?". Ik heb deze plugin via de VSIX installer toegevoegd. Kijken of ik nu minder vaak de muis hoef te gebruiken en sneller kan werken. Het biedt een mooie inkijk hoe de plugins binnen Visual Studio zelf werken. Vsvim moeten bepaalde acties afvangen, maar ook bepaalde zaken negeren. En soms zijn er andere items (Jetbrains die dingen doet, 64-bit acties). Interessante aflevering!

PC 365: Scott spreekt met Steve Sanderson over of Phonegap Cordova met HTML een acceptabele APP oplossing biedt. Conclusie is dat voor simpele apps het een oplossing is, maar niet voor echte uitgebreide apps.

PC 366: Scott spreekt met Sebastien Lambla over practical rest. Deze uitzending kun je overslaan, er komt weinig interessants voorbij en hij zit maar wat te lachen, zeker niet de moeite waard om je tijd aan te besteden.

PC 367: Scott spreekt met Christian Heilmann over Firefox OS en het Open Mobile Web. Christian is bezig geweest met VanillaJS: link. Zo komt ook voorbij dat je jQuery alleen moet inladen als het echt nodig is. Firefox OS is al een tijdje geleden gestopt. Christian heeft een eigen website: https://christianheilmann.com/

PC 368: Scott spreekt met Dean Ellis en Philippe Rollin over  Monogame en Xamarin waarmee ze het spel Inifite Flight gemaakt hebben: https://infiniteflight.com/ Een wat ouder blog is hier te vinden: link.

PC 369: Scott spreekt met Kellep Charles over Wordpress en Internet Security. Behalve dat je bij Wordpress op de eigen source moet vertrouwen, moet je dus ook vertrouwen of de plug-ins betrouwbaar zijn (en goed onderhouden worden). Zo heb je timthumb, wat gebruikt werd voor het schalen van afbeeldingen. Maar dit werd ook in een theme gebruikt. Op deze pagina van woocommerce wordt het security-incident besproken: link. Firesheep wordt genoemd, een plug-in die liet zien dat bepaalde zaken niet via HTTPS maar via HTTP verzonden werden. Firesheep is inactief, uitleg staat op wikipedia: link. Zijn eigen site is hier te bekijken: https://securityorb.com/

PC 370: Scott spreekt met Garann Means over  bacon is bad for you on developer monoculture. Het gaat over de cultuur bij software developers, IT bedrijven. Ik vond het geen interessante aflevering, dus je kunt 'm overslaan.