Scott Hanselman en zijn kunstmatige alvleesklier

Ingediend door Dirk Hornstra op 02-jun-2019 00:18

In februari heb ik samen met mijn collega Anne in Den Bosch de bijdrage van Scott Hanselman bekeken en beluisterd (link). Tijdens die presentatie gaf hij al aan dat hij 2 receivers in zijn lichaam heeft. Bij TRES kwam Scott ter sprake, onze collega Folkert die ook diabetes heeft kwam met de onderstaande links, want als IT-er en diabeet surf je over het internet en kom je zaken tegen die je interesseren.

https://www.webstock.org.nz/talks/solving-diabetes-open-source-artificial-pancreas/

In deze web-cast bespreekt Scott hoe de trackers "gesloten systemen" zijn en geen eigen interfaces en een groep mensen dus is gaan "sniffen" en op andere manieren hun eigen data is gaan opvragen uit de apparaten die je nodig hebt (tracker voor controle glucose-waardes, pomp om insuline toe te voegen). 

https://twitter.com/shanselman/status/1089292573892460544

Een foto van Scott zijn 6e kunstmatige alvleesklier. 

https://www.youtube.com/watch?v=p76hGxv3-HE

Youtube-video (keynote) van #WeAreNotWaiting, bespreekt voor een groot deel hetzelfde als Scott.

In Scott zijn praatje worden nog een aantal sites/links genoemd:

http://www.nightscout.info/

https://www.tidepool.org/

https://openaps.org/

https://github.com/openaps

 

Zelf heb ik geen diabetes, maar net als Scott ben ik voor open standaarden. Want mijn Fitbit die ik als stappenteller gebruikt werkt via een bluetooth-apparaat en de site. Daar kan ik met de API die beschikbaar gesteld wordt wel data uithalen, maar met bijvoorbeeld mijn Polar-horloge kan dat niet. Ik kan op de site de gegevens zien, maar niet in een eigen csv of iets dergelijk opslaan. Ik heb hier een Cozmo robotje, die verbind je via wifi en via een eigen app kun je verbinding maken en acties uitvoeren. Maar er is geen PDF met uitleg over de communicatie zodat je zelf een app zou kunnen maken.

Een grote thumbs-up voor Scott en de mensen die bezig zijn om hier een open-source apparaat voor te maken welke door alle diabetici gebruikt zou kunnen worden!