Je blog delen met LinkedIn - api V2

Ingediend door Dirk Hornstra op 24-mei-2019 22:29

Vorig jaar ben ik gestart om dit blog op te zetten en ook de berichten via LinkedIn te delen (link). Dat waren een aantal PHP bestanden die redelijk rechtuit-rechtaan het artikel op LinkedIn publiceerde. LinkedIn heeft echter haar API aangepast, dus ik moest nu code gaan aanpassen. Op zich zijn het niet heel veel aanpassingen, het heeft betrekking op de rechten van een user, het JSON-bericht wat je verstuurt heeft een andere opmaak en je hebt jouw eigen user-ID nodig. 

Maar goed, ik wil wat meer met mijn Github-account doen en de theorie van clean-code in praktijk brengen, dus ik heb mijn code gerefactort zodat het meer modulair is. Netjes interfaces gemaakt, zoals het hoort. De code heb ik nu gemaakt voor de connectie met Drupal, maar met niet al te veel moeite zou je dit ook met Wordpress of een ander CMS kunnen doen. Wordpress ga ik zelf waarschijnlijk binnenkort toevoegen. Ook de wijziging in de API van LinkedIn moet bij een volgende change niet zo'n impact hebben in mijn "share-code". Nieuwe class koppelen, functies intern wat anders inrichten en gaan!

Het instellen van settings.php zou voldoende moeten zijn. Je kunt hier mijn code downloaden: https://github.com/lordofcode/share2linkedin